Film by the Sea 2021 nog 4 dagen

De 23ste editie van Film By the Sea in Vlissingen is 10 september van start gegaan in bioscoop Cine City XL. De laatste dagen van het filmfestival staan er nog een aantal bijzondere gebeurtenissen en films op het programma. We gingen een kijkje nemen ter plaatse, en wat al meteen opviel was de witte Audi e-tron GT die voor de bioscoop staat.

Ladies Night
Afgelopen woensdagavond stonden vrouwen centraal op het filmfestival tijdens de Ladies Night. Na een welkomstdrankje werd de film Falling for Figaro van regisseur Ben Lewin vertoond. De Londense Millie (Danielle MacDonald) zegt haar goedbetaalde baan op en breekt met haar vriend en luxe leventje om operazangeres te worden.            

Slag om de Schelde
Deze film die voor een deel opgenomen is in Vlissingen is ook te zien op het filmfestival. Die het vrijwel onbekende verhaal van de bevrijding van Zuid-Nederland vertelt, en een enorm groot aantal bezoekers naar de bioscoop trok de afgelopen tijd.
   
The Duke slotfilm
Slotfilm dit jaar is The Duke van filmmaker Roger Mitchell, bekend van onder meer Nothing Hill. The Duke is gebaseerd op een waargebeurd verhaal uit 1961. Taxichauffeur Kempton Bunton (Jim Broadbent) steelt het door Goya geschilderde portret van de hertog van Wellington uit de National Gallery in Londen. The Duke is zaterdag en zondag te zien op het festival.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0