Grond omgeving Oceanwide geschikt maken voor bebouwing

In de gemeente Vlissingen wordt momenteel veel nieuwbouw gerealiseerd, zoals het Scheldekwartier waar nieuwe wijken ontstaan, omgeving rond het Ravesteynplein, Claverveld, woontorens (zorg) Kop van het Dok, maar ook in de Binnenhaven verandert het één en ander de komende tijd. Het terrein achter de Lasloods is bouwrijp gemaakt voor verdere ontwikkeling. We gingen een kijkje nemen op het terrein in de Binnenhaven.

Diverse bedrijven gevestigd in het verleden
Ook het gebied rondom de Visserijkade en de omgeving waar het gebouw van Oceanwide is gevestigd gaat op de schop. De oude 30-tons weegbrug aan de Prins Hendrikweg daterend uit 1953 is verwijderd. In het verleden waren diverse bedrijven gevestigd in dit gebied, zoals sloopbedrijf Nimeta (jaren 60), PIT Beton VTO (1961), en bouwmarkt Anker Desein.

Nieuwe bedrijven
Inmiddels zijn er een groot aantal nieuwe bedrijven gevestigd, en nieuwe loodsen gebouwd. De gronden in de omgeving Oceanwide worden geschikt gemaakt om te bebouwen. Voor de bereikbaarheid van de kavels wordt nieuwe infrastructuur aangelegd. De oude betonplaten in en rond de Binnenhavens zijn/ en worden vervangen door nieuwe.      

Binnenhavens
De Kenniswerf transformeert naar een modern werkgebied. De Binnenhavens maken onderdeel uit van dit gebied. Gemeente Vlissingen heeft de ambitie om van de Binnenhavens een Maritiem Centrum te maken met een watersportpier en een maritieme pier, waar ruimte is voor uiteenlopende innovatie gedreven nautische bedrijvigheid, visserij, onderwijs en recreatieve voorzieningen (jachthaven, horeca, cultuur).

Uniek deel van Vlissingen
De Binnenhavens zijn in de huidige situatie al een gebied met veel bedrijfsmatige activiteiten. Grotere en kleinere bedrijvigheid met een link naar maritieme industrie, visserij en watersport hebben hun weg naar dit unieke deel van Vlissingen al gevonden. In de komende jaren zal dit gebied verder transformeren.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0