Nieuwe Ravesteynplein zichtbaar, afbouwwerkzaamheden in volle gang

Vorig jaar werden de woningen rondom het oude Ravesteynplein gesloopt, en nu na ongeveer 10 maanden wordt het nieuwe Ravesteynplein duidelijk zichtbaar. De Kok Bouwgroep is bezig met de afbouwwerkzaamheden in de woningen. Deze worden wind en waterdicht gemaakt, binnenwanden worden geplaatst en vervolgens netjes afgewerkt.   

Foto: Bouw woningen Ravesteynplein  © MultranetMedia

Casco's gereed
Alle betonwerkzaamheden zijn gereed en de casco’s zijn gereed. De volgende fase is de afbouw zoals de gevels en de daken. De eerste blokken woningen zullen dit jaar rond oktober worden opgeleverd. l’escaut woonservice bouwt 54 eengezinswoningen en 54 appartementen rond het Ravesteynplein in Vlissingen.

Karakter van het oude Ravesteynplein blijft behouden
Het plein wordt opgebouwd met een binnen- en een buitenring. Daarmee wordt het karakter van het oude Ravesteynplein behouden. De sfeer van toen, maar wel met duurzame woningen die klaar zijn voor de toekomst. l’escaut woonservice bouwt in 4 fases: 22 appartementen aan de Hogeweg, 20 grote gezinswoningen aan de Nieuw Bonedijkelaan, 34 kleinere gezinswoningen aan het Ravesteynplein en tot slot 32 appartementen aan de Arbeidstraat.

Planning oplevering
De bouw is begonnen in november 2020, en de woningen worden in fases opgeleverd. De eerste blokken woningen worden al in oktober van dit jaar opgeleverd. Daarna volgen de appartementen aan de Arbeidstraat en deze zullen als laatste medio mei 2022 klaar zijn. Meer informatie over de woningen via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0