SP Vlissingen: De energierekening moet omlaag!

Met ingang van 1 juli 2021 is de energierekening van miljoenen Nederlanders met soms wel honderden euro’s gestegen. En dat terwijl veel mensen al een hoge energierekening hebben. En nu blijkt dat de energietarieven óók flink omhoog gaan, met gemiddeld 10 procent.

Foto: Hoogspanningsmast  © MultranetMedia

Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 26% van de Nederlanders, ongeveer 2 miljoen huishoudens, door de coronacrisis al een hoger energieverbruik heeft. Mensen worden dus driedubbel geraakt in hun energiekosten. Dit betekent dat heel veel mensen een enorme jaarafrekening gaan krijgen.

Terwijl de grote vervuilers subsidie krijgen, moeten de mensen de rekening betalen. Dat is niet rechtvaardig. Wij willen dat de energierekening omlaag gaat. Steun de actie en help mee om de politiek duidelijk te maken: de energierekening moet omlaag!

Reactie schrijven

Commentaren: 0