Scoutingschip Nummer 70 op het droge gehesen

Het wachtschip de Nummer 70 van Scouting De Watergeuzen is donderdagmorgen (7 oktober) om 08:25 uur weggesleept van de huidige ligplaats naar de Westelijke Landtong van de Binnenhaven. Daar werd zij opgewacht door twee 700-tons kranen en een 450 tonner van Sarens. Een flinke klus, om een schip van 50 meter lang, bijna 7 meter breed en 4 meter hoog, met een gewicht van ongeveer 180 ton, naar de nieuwe bestemming te hijsen.

Foto: Nummer 70 geplaatst op 2 transporters  © MultranetMedia

In de loop van de middag is Nummer 70 op op 2 transporters (SPMT) geplaatst. Vrijdag zal het wachtschip definitief op zijn nieuwe plek achter de loods van Stichting Behoud Hoogaars worden geplaatst.

Clubgebouw
Het schip is dé uitvalsbasis voor de jongens en meiden van 10-18 jaar. Het is natuurlijk fantastisch om als waterscoutinggroep een echt schip als clubgebouw te hebben! In samenwerking met de gemeente Vlissingen en Buro MA.AN is er een plan gemaakt om het schip op het droge te zetten, om haar zo, voor minimaal nog 30 jaar, te kunnen behouden. De scoutinggroep verdient immers een duurzaam en betrouwbaar clubgebouw.

Video

Reactie schrijven

Commentaren: 0