Nieuwste nummer tijdschrift lage landen: Water, vloek en zegen

Presentatie nieuwste nummer tijdschrift lage landen
Het nieuwste nummer van het Vlaams-Nederlandse culturele tijdschrift de lage landen zoomt in op het thema ‘water, vloek en zegen’. Dat tijdschrift (boekje eerder) wordt op 21 oktober gepresenteerd in het Zeeuws maritiem muZEEum, met een lezing en muziek.

Op de presentatie geeft cultuurhistorica Lotte Jensen een lezing over ‘Kwetsbaarheid en trots. De strijd tegen het water vroeger en nu’. Hoe heeft die strijd onze identiteit bepaald? En hoe werd die strijd afgebeeld in onze culturele media vanaf de schilderkunst? Dat dit thema brandend actueel is, hoeven we u niet te vertellen. Jensen start haar lezing bij de Elisabethvloed van 1421, die dit jaar uitgebreid wordt herdacht, en eindigt met de overstromingen van deze zomer.

Foto: LR tekening kaft

Muzikale zeegedichten van Slauerhoff
Muzikanten Elly Aerden (Eléonor) en Gerry De Mol zorgen voor een muzikaal intermezzo. Ze doken samen in de teksten van de Nederlandse dichter en zeevaarder J.J. Slauerhoff. Het resultaat is een volledig nieuw liedrepertoire dat zijn neerslag vindt in het album Ik had me het leven anders voorgesteld. Ze krijgen muzikale versterking van Jan-Sebastiaan De Geyter.

Toegang gratis
Het evenement is op donderdag 21 oktober. Het start om 19.30 uur, in het Zeeuws maritiem muZEEum aan de Nieuwendijk in Vlissingen. De toegang is gratis, maar inschrijven is verplicht: https://www.de-lage-landen.com.

Reactie schrijven

Commentaren: 0