Definitieve sluiting Da-Xin wegens verkoop van bedrijf

Na 38 jaar service en gezelligheid zal Food Republic Da-Xin vanwege verkoop van het bedrijf per 1 november 2021 stoppen. Dax-Xin was decennia lang bekend/begrip in Vlissingen waar je kon wokken en genieten van bekende Chinese Indische gerechten. De organisatie dankt al haar gasten die door de jaren heen van ‘ons eten genoten hebben’!

Foto: Food Republic Da-Xin  © MultranetMedia

Zowel het restaurant als ook het bovenliggende hotel is verkocht, wat de nieuwe eigenaar er mee gaat doen is niet bekend. Da-Xin was de afgelopen jaren een begrip in Vlissingen met de specialiteiten van het restaurant bij velen geliefd maar ook buiten de stad!    

Da-Xin sinds 1983
Het begon met de overname van Hotel Maldegem aan het Beursplein. En vestigde er een Chinees Indisch restaurant Da-Xin. Vervolgens in 2003 kwam er een concept bij in het restaurant en introduceerde Da-Xin het wokken. In 2008 bij het 25-jarig bestaan opende het totaal gerenoveerde en verbouwde bovenverdieping een nieuw Hotel Bonaventure. In December 2011 werd er in een nieuw pand aan de Smalle Kade 15 te Vlissingen een Sushi Restaurant geopend voor de familie.

Gestopt met wokken
In 2017 werd er voor gekozen om het wok restaurant concept te stoppen. En in 3 maanden tijd werd het restaurant verbouwd met een nieuwe centrale keuken. En werd Food Republic Da-Xin geopened. Een concept waar de Oosterse keuken door middel van Traditioneel Chinees, Thais en Koreaans BBQ eten werd geïntroduceerd.

COVID-19
In 2020 mede door COVID-19 was het voor grote wereld restaurants heel moeilijk om dit concept voort te zetten. En werd dit concept veelal gestopt. Ook een moeilijke periode voor Da-Xin.

Oud concept
Op 10 december 2020 ging het restaurant Da-Xin te Vlissingen weer open met een oud concept. Zoals het afhalen en bezorgen van de bekende Chinese Indische gerechten. En vanaf 05 juni 2020 was het weer mogelijk om Chinees Indisch en Thaise A La Carte te eten in het restaurant.

Reactie schrijven

Commentaren: 0