Herinrichting Lange Zelke

Gebr. Moerland BV uit Sint-Annaland is op 4 oktober 2021 gestart met de uitvoering van de werkzaamheden voor de herinrichting van de Lange Zelke. In januari 2022 dient het hele gebied opnieuw ingericht te zijn. Voor de herinrichting is in samenwerking met gemeente, aannemer, ondernemers en markt een ontwerp tot stand gekomen.

Nieuwe uitstraling Lange Zelke
De Lange Zelke wordt geheel opnieuw bestraat, van de Walstraat tot en met het Spuiplein. Ook de Schutterij- en Torenstraat tot en met de Korte Zelke en de Sint-Sebastiaanstraat krijgen de nieuwe uitstraling van de Lange Zelke. De huidige verharding wordt vervangen door een gebakken straatsteen in een kleurmix gelijk aan de wandelstroken van de Walstraat. Omdat de Lange Zelke een brede straat is, is er ruimte om bomen, struiken en planten in plantvakken te plaatsen.

Straatverlichting
De plantvakken worden uitgevoerd in bakken met een hoge betonnen rand die kan functioneren als zitrand. Tenslotte vernieuwen we ook de straatverlichting, afvalbakken en fietsparkeervoorzieningen in dezelfde stijl als de Walstraat.

Weekmarkt op vrijdag
Het gehele werk is opgedeeld in 3 werkfases welke aansluitend achter elkaar worden uitgevoerd. De weekmarkt op vrijdag zal in deze periode tijdelijk verplaatst worden naar het Spuiplein. Wij streven ernaar de overlast zoveel mogelijk te beperken en vragen om uw begrip voor de uit te voeren werkzaamheden. Kijk voor meer informatie en het plan op www.vlissingen.nl/langezelke

Reactie schrijven

Commentaren: 0