Kabelbunker ontdekt aan de Edisonweg

Geregeld worden er nog bunkers ontdekt, dinsdag 12 oktober werd er op een terrein wat bouwrijp gemaakt wordt, een kabelbunker (kabelschaltbrunnen) ontdekt. Deze is direct gesloopt hier door kon de bunker niet gefotografeerd en ingetekend worden. Ook kwam de originele KEV-Kast (KabelEndVerschluß) helaas stuk tevoorschijn tussen het puin.

De gesloopte bunker aan de Edisonweg  © Ryan Luijt

In het verleden is een soortgelijke bunker al eens verplaatst. Een Kabelschaltbrunnen aan de Van Dishoeckstraat is in 1998 verplaatst naar de Commandoweg. Dat had met deze ook kunnen gebeuren, deze bunker kwam niet op recente kaarten voor. Volgende keer wordt er hopelijk niet direct gesloopt bij een ontdekking als deze. Maar kan het werk eerst opgemeten, gefotografeerd en ontdaan van alle spullen worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0