SSVA viert 20 jarig jubileum met reünie in atrium stadhuis

Op zaterdagavond 16 oktober werd het twintigjarige bestaan van de Stichting Samenwerking Vlissingen Ambon (SSVA) gevierd met een reünie in het atrium van het stadhuis in Vlissingen. De avond begon om 19:30 uur met danseressen/Tifa spelers. De presentatie was in handen van Roel Latuheru en Oriana Pattinama.

Foto: Bob Latuheru en Oriana Pattinama © MultranetMedia

De muziekomlijsting werd verzorgd door muziekband Joop & Friends. De avond werd afgesloten omstreeks 23:00 uur met ‘Gandong e’ door Roel en Oriana. RTV Vlissingen maakte een verslag van het eerste gedeelte (19:00 – 21:30 uur) van de avond. 

Presentatie film
Speciaal was dat er een mooie film gepresenteerd werd: “Ambon bedankt SSVA en haar vrijwilligers”. De film is te zien aan het eind van ons videoverslag (deel 2) wat we die avond hebben gemaakt. De ondertiteling is in het Engels, maar indien u dit wenst kunt ook een versie van deze film zien met ondertiteling in het Nederlands.

Bob Latuheru 20 jaar voorzitterschap
Nadat de genodigden hadden genoten van het optreden van de danseressen van Tifa kwam Bob Latuheru aan het woord met een korte terugblik op 20 jaar SSVA. Bob Latuheru heeft 20 jaar voorzitterschap achter de rug, en dankte alle vrijwilligers voor hun steun en werk. "We doen het gewoon omdat wij het gewoon fantastisch vinden om voor anderen te werken, en ook voor een betere wereld”. In de loop van de avond was ook het afscheid van Bob Latuheru als aftredende voorzitter, en het nieuwe aantreden van de nieuwe voorzitter Nico Lopulissa.

Oud burgemeester van Vlissingen Jaap van der Doef
“Een mijlpaal waar we buitengewoon trots op kunnen zijn. Ik ben natuurlijk nagegaan hoe ben ik bij Ambon en deze stichting betrokken geraakt. En het moet ongeveer in 1988 zijn geweest dat Luc van Colmjon, toen een medewerker van de Hogeschool Zeeland, mij benaderde en vertelde over de plannen die de Hogeschool had om een intense samenwerking met de universiteit Pattimura te ontwikkelen”. Aldus Jaap van der Doef.

Bas van den Tillaar
“Laat ik beginnen bij hoe ik als eerste kennis maakte met de stedenband, want ik ben nu bijna vijf en half jaar aan de slag in de gemeente Vlissingen, en moet eerlijk zeggen ik stond er een beetje sceptisch in. Want mijn ervaringen met stedenbanden in andere gemeentes, dat was wat voorzichtig. Vaak was er op papier iets, een soort band en een keer per jaar was er een soort uitwisseling, nou ik was hier snel genezen. Het was hier volstrekt anders een enthousiaste club mooie en belangrijke projecten en veel mensen die daar achter stonden en vrijwilligers die daar mee aan de slag waren kortom geweldig”!  

Albert Vader over bezoek op Ambon
“Als het gaat over wat we daar gezien hebben tijdens het bezoek in 2015 hoe geweldig hard er gewerkt werd door vrijwilligers dat is wat ik sterk onthouden heb wat de stichting doet. Want juist die stedenband zorgt hiervoor dat al die projecten continu maar door gaan, en daar hebben we als Vlissingen ongelofelijk veel respect voor. En ik zeg altijd tegen de burgemeester: ik moet in de raad altijd allerlei dingen verdedigen behalve de stedenband want daar is nooit discussie over en dat is eigenlijk heel mooi, en dat gaat gewoon door!”.

Videoverslag deel 1

Videoverslag deel 2

Reactie schrijven

Commentaren: 0