Is Vlissingen al klaar voor flitsbezorgers?

De boodschappenservice in Vlissingen is dit jaar definitief doorgebroken. Steeds meer consumenten maken gebruik van bezorgservices zoals Albert Heijn, Jumbo en PLUS. Daarnaast zien we ook dat andere bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, HelloFresh maar ook flitsbezorgers snel oprukken.

Wat is flitsbezorging?
Flitsbezorgers zijn supermarkt bezorgservices die de boodschappen binnen 10 tot 20 minuten bezorgen. Vanuit magazijnen rondom de stad worden orders razendsnel verwerkt en met een e-bike of e-scooter bij de klant thuisbezorgd. Kenmerkend aan deze snelle bezorgdiensten is een laag of geen minimum bestelbedrag en lage bezorgkosten.

Binnen 10 minuten boodschappen bezorgen in Vlissingen?
In Nederland zijn er verschillende flitsbezorgers actief. De meest bekende zijn Gorillas, Flink, Getir en Zapp. De boodschappen binnen 10 minuten bezorgen in Vlissingen is nog niet mogelijk. Wel weten we dat bezorgers als Flink en Gorillas ook kijken naar steden zoals Vlissingen. Wie toch boodschappen wil laten bezorgen kan kiezen voor supers zoals Albert Heijn, Jumbo en PLUS. In de onderstaande tabel worden de supermarkten en flitsbezorgers vergeleken en vindt u de beschikbaarheid in Vlissingen.

Bezorgservice     Bezorging in Vlissingen?     Bezorgtijd      Bezorgkosten     Min. bestelbedrag
Albert Heijn         Ja                                         1 dag             v.a. €2,50            €50,00
Jumbo                 Ja                                         1 dag             €6,00                  €50,00
PLUS                  Ja                                         1 dag (PLUS
                                                                         Express 2 uur) €6,00                €25,00
Picnic                  Nee                                      1 dag                Gratis                €35,00
Gorillas               Nee                                      10 minuten        €1,80                Geen
Flink                    Nee                                     10 minuten        €1,80                €1,00

Over de opkomst van flitsbezorging
Flitsbezorgers zijn dit jaar definitief doorgebroken. Dat heeft een aantal verschillende redenen. Vanwege corona gingen mensen minder naar de supermarkt en bestelden daardoor meer online. Daarnaast hebben flitsbezorgers als Gorillas recent enorme investeringen ontvangen om te groeien. Hierdoor kunnen zij tegen zeer scherpe prijzen de boodschappen aan huis bezorgen. Ten derde speelt deze manier van snelle boodschappen bezorgen in op de toenemende vraag naar een snel en frictieloos leven, zo stelt de website www.snellesupers.nl.
Snel groeiende markt

In Nederland zijn er op dit moment 4 flitsbezorgers actief: Gorillas (10 steden), Flink (13 steden), Zapp en Getir (beide alleen Amsterdam). Verschillende buitenlandse partijen hebben hun oog ook al op Nederland laten vallen voor toekomstige uitbreiding. Met name de jonge doelgroep maakt gebruik van deze snelle boodschappen bezorgservices. Recent onderzoek van Simon-Kucher toont aan dat vier op de tien inwoners van Amsterdam en Rotterdam de boodschappen al eens hebben laten bezorgd door een flitsbezorger. Investeerders steken dan ook veel geld in deze bedrijven. Bloomberg meldt dat het Duitse Gorillas met een nieuwe investeringsronde 1 miljard gaat ophalen. Met deze investering heeft het bedrijf een waardering van 3 miljard dollar. Eerder haalden ook Getir (1 miljard dollar), Flink (240 miljoen dollar) en Zapp (100 miljoen dollar) al veel geld op bij investeerders.

Reactie schrijven

Commentaren: 0