· 

Toeristenbelasting Zeeland gestegen met 13,1%

Voor een overnachting betaal je dit jaar in Zeeland gemiddeld €1,48 toeristenbelasting per persoon, per nacht: een stijging van 13,1% ten opzichte van vorig jaar. Deze toename is het hoogst van Nederland en meer dan twee keer zo groot als de landelijke toename van 6,6%. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl naar toeristenbelasting.

Toeristenbelasting wordt in rekening gebracht als je overnacht (betaald) in een gemeente waar je niet staat ingeschreven, bijvoorbeeld in een hotel of op de camping. Gemeenten kunnen zelf bepalen of ze dit heffen. Dit kan een vast bedrag per verblijf of een percentage per overnachtingsprijs zijn.

Toeristenheffing sterkst gestegen in Terneuzen en Veere
In 6 van de 13 Zeeuwse gemeenten werd de toeristenbelasting dit jaar verhoogd. Het tarief steeg het hardst in Terneuzen (+100%) en in Veere (+53,9%). De minst sterke stijging vond plaats in Vlissingen (1,7%) en Schouwen-Duiveland (2,1%). In de overige 7 Zeeuwse gemeenten bleef het tarief van de toeristenbelasting gelijk.

Toeristenbelasting in Zeeland relatief gunstig
Ondanks de verhoging naar gemiddeld €1,48, zijn toeristen in Zeeland relatief voordelig uit. Het landelijke gemiddelde is namelijk €1,93 per persoon, per nacht. In Zeeland varieert de toeristenbelasting van €0,65 in Hulst en Reimerswaal naar €2,75 in Middelburg. Borsele is de enige gemeente in Zeeland waar zelfs helemaal geen toeristenbelasting wordt geïnd.

Ter vergelijking: in Amsterdam betalen toeristen de meeste toeristenbelasting bovenop de overnachtingsprijs: €10,89. Ook in Ouder-Amstel (€7,90) en Landsmeer (€7,89) valt de toeristenbelasting erg hoog uit.

Meer informatie over het onderzoek is te lezen op https://www.bungalowparkoverzicht.nl/nieuws/toeristenbelasting-2021

Reactie schrijven

Commentaren: 0