Loods Stichting Behoud Hoogaars officieel geopend door Han Polman

De loods voor hoogaarzen en ander varend erfgoed aan de Jachthavenweg in Vlissingen is zaterdagmiddag om 15:00 uur officieel geopend door beschermheer Han Polman, Commissaris van de Koning in Zeeland. De nieuw gebouwde loods van Stichting Behoud Hoogaars (SBH) was vorig jaar in november al gereed. Maar door de coronamaatregelen kon een feestelijke opening toen geen doorgang vinden.

Foto: Onthulling van plaquette door Han Polman  © MultranetMedia

Feestelijk programma
Voor de officiële opening was er een feestelijk programma opgesteld voor vrijdag 22 oktober en zaterdag 23 oktober. Op vrijdag was de loods open van 14:00 uur – 17:00 uur. Je kon schepen in en om de loods zien en bekijken, oude vistechnieken, een fotovoorstelling over de SBH. Een rondvaart met een schip, en een presentatie van een aantal fraaie werken van de bekende kunstenaar Han Reijnhout. Ook was er een lezing van Frits de Waele, hij heeft samen met Luc Levrau en André Goeminne een fraai boek gemaakt over de unieke historie van de scheepswerf van Cyriel De Smet. Schepen die daar zijn gemaakt varen nog steeds.   
       
Onthulling plaquette Han Polman
Voor de zaterdag stond er het zelfde op het programma, alleen geen lezing van Frits de Waele. Om 15:00 uur de feestelijke openingshandeling door beschermheer Han Polman. Deze onthulde een houten plaquette met namen er op door de fok te laten zakken  

Maritiem erfgoed
De loods wordt gebruikt voor onderhoud en restauratie van diverse schepen. Schepen van de SBH maar ook schepen van derden gebruiken deze loods. Een expertise centrum voor het behoud van ons fraaie maritiem erfgoed. Als fraai restauratie project staat de jachthoogaars Windroos in de loods.

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0