· 

Humanitas Zeeland vrijwilligersdag met workshops en activiteiten

Het bestuur van Humanitas Zeeland organiseert voor haar 240 vrijwilligers een event in vergader en congrescentrum De Stenge in Heinkenszand op 6-11-2021 van 10:00 tot 16:00 uur. Uit dankbaarheid en waardering voor de vrijwillige inzet waardoor 500 deelnemers worden geholpen, is er een inspirerend dagprogramma samengesteld.

Sander de Kramer is uitgenodigd omdat hij bekendheid geniet door zijn innovatieve wijze om mensen te helpen. Voor zijn bijzondere inzet om kindslaven te bevrijden uit hun erbarmelijke omstandigheden in Sierra Leone, ontving hij de Four Freedoms Award. Ook worden er verschillende workshops over de activiteiten verzorgd door en voor vrijwilligers. Deze kruisbestuiving kan leiden tot meer onderlinge samenwerking en doorverwijzing van deelnemers die daardoor nog beter en effectiever geholpen kunnen worden.

De activiteiten van Humanitas Zeeland zijn: Kinderkamp Zeeland, jaarlijkse vakantieweek voor kinderen; Actie Frisse Lucht, voor kinderen om vakantie te vieren bij Zeeuwse gastoudergezinnen; Home-Start voor jonge gezinnen die ondersteuning nodig hebben bij het opvoeden; Vriendschappelijk Huisbezoek, voor mensen die zich eenzaam voelen; Maatjes LVB, voor Licht Verstandelijk Beperkte mensen die vriendschappelijke omgang willen met een maatje; Thuisadministratie, voor mensen met geldzorgen; Get a Grip, voor jonge mensen die met vragen zitten over geldzaken; Succesvol Terugkeren, voor ex-gedetineerden en hun gezinnen die hulp nodig hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 0