Aanleg glasvezelnetwerk Vlissingen door DELTA Fiber en KPN Netwerk

Kort geleden is gestart met de aanleg van meerdere glasvezelnetwerken in de gemeente Vlissingen. In een aantal wijken wordt op dit moment vrijwel gelijktijdig glasvezel aangelegd door twee verschillende providers. De bewoners kunnen straks zelf kiezen van welk netwerk zij gebruik maken voor een snelle en stabiele internetverbinding.

Kosteloos zonder verplichtingen
De gemeente ontving tot nu toe van DELTA Fiber en KPN Netwerk het verzoek om glasvezel aan te mogen leggen in gemeente Vlissingen. Beide providers werken met andere technieken om glasvezel aan te leggen, waardoor het niet mogelijk is om de uitrol samen te doen. Het totale project duurt naar verwachting ongeveer twee jaar.

DELTA Fiber en KPN Netwerk
KPN NetwerkNL, ook bekend als Reggefiber, is een Nederlands bedrijf dat is gespecialiseerd in het aanleggen van glasvezelaansluitingen. Samen met enkele andere bedrijven, zoals KPN, legt het op diverse plaatsen glasvezelkabels in de grond. DELTA Fiber is een Nederlandse telecomaanbieder aan consumenten en ondernemers. Het is in Nederland de op een na grootste exploitant van glasvezelnetwerken. Het is actief onder de merknamen DELTA, DELTA Zakelijk, DELTA Fiber Netwerk en Caiway

Aanbod van beide providers
Zowel DELTA Fiber  als KPN Netwerk bieden inwoners aan om kosteloos glasvezel aan te leggen. Dit geeft inwoners de kans om gebruik te maken van het aanbod van beide providers. Inwoners zijn echter niet verplicht om hiermee akkoord te gaan en kunnen hierin zelf een keuze maken.

Waarom glasvezel?
Digitaal met elkaar communiceren is belangrijker dan ooit en hier is een snelle en stabiele internetverbinding voor nodig. Inwoners en ondernemers hebben veel baat bij de komst van glasvezel in gemeente Vlissingen. Glasvezel biedt de hoogst mogelijke up- en downloadsnelheid en is een stabiel en betrouwbaarder netwerk dat minder energie verbruikt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie op www.vlissingen.nl/glasvezel.

Reactie schrijven

Commentaren: 0