Vieren we de bevrijding of dragen we onze vrijheid naar het graf?

Afgelopen zaterdagmiddag 30 oktober werd de bevrijding van Vlissingen en de Slag om de Schelde herdacht in de Sint Jacobskerk. Met toespraken, muziek en kransleggingen. De herdenking was echter alleen bij te wonen op vertoon van een QR-code of coronatoegangsbewijs.

Naar aanleiding hiervan vond er een (alternatieve herdenking) gesprek plaats met als onderwerp ‘Vieren we de bevrijding of dragen we onze vrijheid naar het graf’?, in de oude bibliotheek aan de Spuistraat, op verzoek van Robert Koevoets (Statenlid voor ProZeeland) en advocaat te Rotterdam.  

Uitsluiting van een bepaalde groep
Robert Koevoets: “Herdenkingen zijn verworden tot een plichtmatig ritueel, zonder dat de het belangrijkste aspect enige rol speelt: Het trekking van lering en het besef hoe snel een samenleving kan afglijden. De herdenking was alleen bij te wonen op vertoon van een QR-code of coronatoegangsbewijs en zo sluit je een bepaalde groep van de samenleving uit om deze herdenking bij te wonen, een kwalijke en trieste zaak”!

Ongevaccineerden zijn nu de zondebok
We keken terug op de inmiddels al anderhalf jaar durende coronacrisis en de coronamaatregelen die van kracht zijn in Nederland, met Ruud Kleefman (Raadslid POV-fractie) en fractievoorzitter van ProZeeland Robert Brunke. De ongevaccineerden zijn nu de zondebok, onder agressieve aanmoediging van het Haagse regime, Hugo de Jonge in het bijzonder. Robert Koevoets: "De Staatsomroep ondersteunt dit met als ‘satire’ verpakte intimidatie waarbij ongevaccineerden worden afgeschoten. Hoe dicht staan we op WO2?" Dit waren enkele uitspraken en feiten die de revue passeerden in dit gesprek aan tafel bij RTV Vlissingen zaterdagmiddag.

We hadden een jaar geleden ook al eens aandacht besteed aan dit onderwerp via een aflevering die we maakten: ‘Terug naar normaal’ maar onder de huidige omstandigheden lijkt dit een utopie te worden.

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Willem Cornelis Murre (zondag, 31 oktober 2021 23:35)

    Door de vereiste QR-code zijn bij deze alternatieve herdenking de ongevaccineerden respectloos ten grave gedragen...