Zomerseizoen 2021 succesvol voor Museumschip Mercuur

Ondanks het matige weer was het voor Museumschip Mercuur een succesvol zomerseizoen, en mocht het schip meer dan 1000 bezoekers ontvangen. Met de verruimde openingstijden van 4 dagen per week konden de gidsen het nauwelijks aan. De rondleidingen worden enorm gewaardeerd, zoals uit de vele enthousiaste reacties in het gastenboek aan boord en op Google recensies te lezen valt.

De organisatie van het Museumschip Mercuur was dan ook extra blij met de hulp van de jongste vrijwilliger Jonathan. Bezoekers te woord staan, de kassa en de pinautomaat bedienen, de speurtocht uitleggen, “het gaat hem allemaal prima af! Alsof hij al jaren bij ons werkt”. Ook heeft hij al zijn eerste rondleiding gegeven.

Voor kinderen was er voor het eerst de speurtocht met onze matrozen Marinus en Marina, zowel in het Nederlands als in het Duits, zodat ook zij bij de rondleiding van alles ontdekken en kunnen doen. Sinds medio oktober is de gemeente Vlissingen bezig het Dok van Perry gereed te maken voor de ontvangst van ons museumschip. Het dok wordt leeggepompt, schoongemaakt en technisch voorbereid. De Mercuur komt liggend in het water, maar kan indien nodig ook drooggezet worden. Het moment van verhalen is nog niet bekend.

Reactie schrijven

Commentaren: 0