· 

Cybercriminaliteit met 6,8% afgenomen in Zeeland

In Zeeland is cybercriminaliteit in de eerste negen maanden van dit jaar met 6,8% afgenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Zeeland is de enige provincie waar meldingen van online misdrijven als vriend-in-nood-fraude, phishing of hacks afnamen. Dit blijkt uit cybercrime onderzoek van VPNGids.nl op basis van de meest recente politiecijfers.

In totaal werden er dit jaar 137 cybercrimemeldingen gedaan bij de politie in Zeeland, terwijl er vorig jaar in dezelfde periode nog 147 meldingen werden geregistreerd. Met nog geen tweehonderd meldingen is Zeeland de provincie met de minste cybercriminaliteit. Ten opzichte van 2019 is cybercrime in de provincie wel bijna verdubbeld: toen werden er in de eerste negen maanden nog maar 77 meldingen gedaan (+77,9%).

Verdubbeling cybercriminaliteit in Tholen en Borsele
In twee gemeenten was er minstens een verdubbeling in het aantal meldingen van cybercriminaliteit. In Borsele steeg het aantal meldingen van vier naar tien en in Tholen ging het van zes naar twaalf meldingen. In acht gemeenten, waaronder Vlissingen (-18,2%) en Middelburg (-37,5%), nam cybercrime juist af. In Goes ontving de politie met 21 registraties het vaakst een melding van cybercrime. Wel daalde het aantal meldingen licht ten opzichte van 2020, toen nog 22 meldingen binnenkwamen bij de politie.

Landelijk al evenveel meldingen als heel 2020
Het aantal cybercrimemeldingen is in 2021 na negen maanden al op het niveau van heel 2020. Dit jaar kreeg de politie tot nu toe 10.623 meldingen binnen van online misdrijven. In heel 2020 ging het om 10.770 meldingen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0