Alle coronamaatregelen op een rij

Het demissionair kabinet heeft dinsdagavond 2 november 2021 nieuwe maatregelen bekendgemaakt in de strijd tegen het coronavirus. Dit zijn alle nieuwe maatregelen (tot nu toe) op een rij.

De basisregels
Het kabinet benadrukt het belang dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Onder de basisregels wordt verstaan:

Testen bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD. Ook als je al gevaccineerd bent. Bij een positieve test: blijf thuis en vermijd contact met anderen, ook als zij gevaccineerd zijn.

- 1,5 meter is een veilige afstand
- Schud geen handen
- Was vaak en goed je handen
- Hoest en nies in je elleboog
- Zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie in binnenruimtes

Thuiswerken
Vanaf 3 november wordt het geldende thuiswerkadvies aangescherpt naar ‘werk minstens de helft van de werktijd thuis’. Voor mensen die wel naar hun werk moeten of in hun vrije tijd op pad gaan, geldt de oproep: mijd drukte onderweg en reis zoveel mogelijk buiten de spits.

Het coronatoegangsbewijs
Vanaf 6 november geldt het coronatoegangsbewijs op meer plekken. De QR-code is dan verplicht voor: Horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden), behalve bij afhalen.

Culturele locaties zoals theaters, concertzalen en bioscopen;
Doorstroomlocaties in sectoren waar het coronatoegangsbewijs nu al verplicht is. Dit zijn dus locaties waar er een doorstroom van bezoekers is, zoals musea en monumenten.
Doorstroomevenementen. Dit zijn evenementen waarbij het publiek geen vaste plek heeft en er een doorstroom van mensen is. Bijvoorbeeld kermissen en bepaalde sportevenementen.
Evenementen met en zonder vaste zitplaats, zoals festivals, feesten en optredens.
Zakelijke evenementen, zoals beurzen en congressen.
Publiek bij sportwedstrijden, zowel professioneel als amateur. Bij publiek van amateurwedstrijden is jeugd tot 18 jaar uitgezonderd.
Georganiseerde sportbeoefening vanaf 18 jaar, zoals: sportschool, groepslessen, voetbal, zwemmen. Dit geldt voor sporters en publiek in alle binnen- en buitensportlocaties, inclusief sportkantines.
Georganiseerde kunst & cultuur beoefening vanaf 18 jaar, zoals: muziekles en schilderles. Of bijvoorbeeld repetities voor zang, dans en toneel.

Georganiseerde jeugdactiviteiten voor kinderen tot 18 jaar zijn uitgezonderd van het gebruik van het coronatoegangsbewijs.

Reactie schrijven

Commentaren: 0