Gemeente Vlissingen steunt campagne Veilige Zeehavens

Medewerkers in de zeehavens van Brabant en Zeeland zijn regelmatig getuige van verdachte activiteiten. Bovendien worden zij door criminelen steeds vaker benaderd voor 'hulp'. Om havenmedewerkers bewuster te maken van signalen van criminaliteit en van de risico’s om in zee te gaan met criminelen in ruil voor geld, start in Moerdijk, Terneuzen en Borsele/Vlissingen een campagne.

Inzet social media
De campagne richt zich op alle medewerkers binnen de verschillende havens, van de werkvloer tot directie, en speelt zich hoofdzakelijk online af. Social media wordt gericht ingezet op de havenlocaties. Iedereen die hier tijdens de campagneperiode op Facebook kijkt, komt de uitingen tegen. Gedurende vier weken komen onder ander voorbeelden voorbij van te herkennen signalen, filmpjes met ervaringsverhalen en een korte quiz die meer over melden leert.

Wat heeft u aan € 30.000
De gemeente Vlissingen steunt de campagne en stelt havenmedewerkers de komende 4 weken via social media de vraag: “Wat heeft u aan € 30.000,- als daarna uw partner of gezin wordt bedreigd, u in de bak belandt of criminelen u naar uw huis volgen?” Kies voor uw eigen veiligheid en werk niet mee aan criminaliteit in de haven. Ziet u iets verdachts? Meldt u het dan via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Kijk voor meer informatie op: www.veiligezeehavens.nl.

Reactie schrijven

Commentaren: 0