De Week van het Zeeuwse Boek: Boekpresentatie Rinus Spruit

Vrijdagmiddag 12 november gaf Rinus Spruit (1946) een lezing/boekpresentatie over zijn nieuwe boek 'De verlossing van Jacob Smallegange’ en stelde uitgever en schrijver Christoph Buchwald hier een aantal vragen over. Het was een mooie opkomst in de oude Bieb in Vlissingen, en de genodigden konden genieten van een fijne middag van Rinus die vertelde over zijn nieuwe roman. Na afloop konden de genodigden genieten van een drankje en signeerde Rinus zijn nieuwe boek met een persoonlijke boodschap. Via Boekhandel t’ Spui liggen er nog een aantal extra gesigneerde exemplaren klaar.

Foto: Rinus Spruit boekpresentatie over zijn nieuwe boek  © MultranetMedia

Brommer op Zee
Hij maakte ook bekend dat hij in Brommer op Zee te zien is zondag 14 november 19.25 uur NPO2. In deze uitzending ontvangen we schrijver Rinus Spruit. Hij vertelt over zijn nieuwe roman De verlossing van Jacob Smallegange. De hoofdpersoon in dit verhaal, Gerard Stroband, is een verstokte vrijgezel van in de zestig die worstelt om contact te maken met vrouwen en zoekt naar de zin van het leven. Dat laatste denkt hij te vinden als hij zich stort op een zelfstudie naar verloskunde in de negentiende eeuw.

Vijfde boek
Op donderdag 28 oktober verscheen bij Cossee het nieuwe boek van Rinus Spruit, De verlossing van Jacob Smallegange. In zijn vijfde boek kruipt Spruit in de huid van de schrijver Gerard Strobrand, die in de meest vreemde en tragikomische situaties belandt. Rinus Spruit (Nieuwdorp, 1946) behaalde een groot succes met zijn debuutroman De rietdekker (Cossee 2009). In 2013 verscheen Spruits Een dag om aan de balk te spijkeren, eveneens een groot succes, en in 2017 Broeder, schrijf toch eens.

Cultuurprijs
Zijn werk is bekroond met de Prijs van de Zeeuwse Boekhandel en de Zeeland Refinery Cultuurprijs. In 2019 verscheen De wonderdokter, naar het dagboek van de Zeeuwse plattelandsarts Albert Willem van Renterghem, de man die de hypnose en de psychoanalyse in Nederland introduceerde.

Videoverslag

Reactie schrijven

Commentaren: 0