Dokblokken geplaatst in Dokje van Perry voor de Mercuur

Het Dokje van Perry is in oktober leeggepompt en schoongemaakt, dit omdat er dokblokken geplaatst moeten worden. Vrijdag 19 november heeft de dokploeg van  Damen Shiprepair Vlissingen de dokblokken geplaatst. Dit heeft allemaal te maken met de komst van het Museumschip Mercuur.

Foto: Dokje van Perry en de geplaatste dokblokken  © MultranetMedia

Deze als alles volgens planning verloopt op 6 december verhaald zal worden naar haar definitieve ligplaats in het Dok van Perry. Het schip kan zo nu en dan droog gezet worden op de dokblokken voor onderhoud. Op de plek waar de Mercuur nu ligt, zal de Emma komen te liggen. Naar verwachting zal dit kort na het verplaatsen van de Mercuur gebeuren.

Bekijk ook de vlog van wethouder John de Jonge, hij sprak met Niek Peters, bestuurslid van Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen.   

Reactie schrijven

Commentaren: 0