Gommers keert zich tegen 2G-beleid: ‘Beter iedereen testen’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care en lid van het OMT, keert zich tegen de eventuele invoering van het zogeheten 2G-beleid door het demissionaire kabinet. Volgens hem leidt dat beleid tot een grotere tweedeling in de maatschappij. Maar een kleine meerderheid van de Nederlanders is schijnbaar wel voor de maatregel.

Het 2G-beleid houdt in dat je alleen nog een coronatoegangsbewijs krijgt als je gevaccineerd bent of hersteld van corona. "Als dokter voelt dit niet goed. De politiek heeft blijkbaar in zijn hoofd zitten dat je mensen die zijn gevaccineerd een beetje meer moet belonen. Het probleem is dat de gevaccineerden ook besmettelijk zijn en dat is de oorzaak van de stijging van het aantal besmettingen”, zegt Gommers in een gesprek met Sven Kockelmann in het programma 1 op 1 (NPO Radio 1).

Daarom pleit het OMT-lid voor een 1G-systeem. Dat betekent dat testen de enige optie is. "Laten we het vooral met elkaar oplossen. Ik maak me zorgen als je twee kampen tegen elkaar gaat afzetten.” Lees het hele artikel via Metronieuws.

Reactie schrijven

Commentaren: 0