· 

Woningvoorraad in Zeeland blijft ver achter

Tijdens de eerste drie kwartalen van dit jaar is de toename van de woningvoorraad het kleinst in de provincie Zeeland. Zowel op basis van het totaal aantal woningen als afgezet naar het aantal inwoners is Zeeland de provincie met de kleinste toename van het aantal woningen. Dit blijkt uit een analyse van VvE- en vastgoed-beheerder Parel Beheer, die recentelijk verschenen cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) onder de loep nam.

In totaal is de woningvoorraad in Zeeland met 514 woningen toegenomen. De voorraad woningen steeg daarmee met 0,27 procent van 188.560 woningen op 1 januari naar 189.074 woningen op 30 september. Per 100.000 inwoners kwamen er in Zeeland slecht 133 woningen bij, terwijl er in Nederland gemiddeld 317 woningen per 100.000 inwoners aan de woningvoorraad zijn toegevoegd. De toename van de woningvoorraad is hiermee maar liefst 57,9 procent kleiner dan gemiddeld in Nederland.

Grote provinciale verschillen
In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Noord-Brabant kwamen er de grootste aantallen woningen bij. Afgezet naar het aantal inwoners steeg de voorraad echter het snelst in de provincies Flevoland en Utrecht. In de provincies Zeeland en Friesland was de toename van de woningvoorraad, zowel op basis van het totale aantal woningen als afgezet naar het aantal inwoners, het kleinst. Afgezet naar het aantal inwoners zijn de verschillen groot. Zo nam de woningvoorraad per 100.000 inwoners in Flevoland toe met 521 woningen, terwijl er in Zeeland slechts 133 woningen per 100.000 inwoners bij kwamen.

Bekijk hier de volledige uitkomsten, inclusief analyse per provincie.

Reactie schrijven

Commentaren: 0