Maritiem muZEEum provinciewinnaar Kidsproof

Het Zeeuws maritiem muZEEum is de provinciewinnaar van Kidsproof: het platform waar kinderen aangeven welk museum ze het allerleukste vinden. Het muZEEum scoorde met een uit inspecties het beste in de provincie Zeeland. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.

Museumkids is dé plek voor museumfans tot en met 12 jaar. Hier vinden ze tips voor een volgende museumbezoek en kunnen ze laten weten welke musea zij het leukst vinden. Alle inspecties samen bepalen welke musea zich de meest Kidsproof musea van Nederland mogen noemen. Het Zeeuws maritiem muZEEum is dus door de kinderen zelf aangewezen als het meest Kidsproof museum van Zeeland. Heel erg bedankt!

In de inspectierapporten geven de kinderen ook aan wat ze dan zo leuk vinden aan het muZEEum. Het torentje waar geheime besprekingen werden gehouden scoort hoog, net als de audiotour en de spelletjes. Als kinderen wordt gevraagd wat ze zouden doen als ze een dagje directeur van het muZEEum mogen zijn, is het antwoord ‘Heel erg trots zijn’. Ook willen kinderen vaak een interactiever museum.

Het Zeeuws maritiem muZEEum is heel erg blij met deze uitslag, want we willen graag dat kinderen merken dat een museum spannend, leuk en leerzaam kan zijn. Natuurlijk hopen we dat door deze prijs nog meer kinderen de weg naar het muZEEum zullen vinden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0