· 

Relatief veel huwenden in Zeeland

 In Zeeland zijn vorig jaar relatief veel inwoners in het huwelijksbootje gestapt. In 2020 werden 2,9 huwelijken gesloten per 1.000 Zeeuwen. In zeven andere provincies werd minder vaak het jawoord gegeven. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl in een onderzoek naar trouwen in coronatijd op basis van eigen gegevens en data van het CBS.

Relatief meeste huwenden in Borsele
In Borsele gaven relatief gezien de meeste inwoners het jawoord. Per 1.000 inwoners stapten namelijk 4,2 bruidsparen in het huwelijksbootje. Ook in Reimerswaal werd relatief veel getrouwd (4,1 huwenden per 1.000 inwoners). In Sluis en Hulst was het aandeel huwenden het laagst: 2,2 bruiloften per 1.000 inwoners.

In Noord-Beveland en Kappelle minstens één maand zonder bruiloften
In Noord-Beveland en Kappelle werd minstens één maand lang geen enkel huwelijk gesloten. In Noord-Beveland werd zelfs in drie maanden geen enkel jawoord gegeven. Goes had juist de meeste huwelijkssluitingen, namelijk 136. Na Goes klonk in Terneuzen het vaakst ‘ja, ik wil’, in totaal bij 121 bruidsparen.

Aanscherping coronamaatregelen: bruiloften weer uitgesteld
Door de nieuwe maatregelen die 13 november ingingen, gooit 40,5% van de bruidsparen hun trouwplannen weer om. Iets meer dan de helft van deze bruidsparen kiest ervoor om hun trouwdag aan te passen aan de geldende maatregelen, maar velen verplaatsen de bruiloft geheel. Een kwart van de geplande bruiloften is inmiddels vanwege coronamaatregelen twee keer of vaker uitgesteld.

Reactie schrijven

Commentaren: 0