HZ zamelt kerstcadeaus in voor kinderen

Docenten Kitty Vaas, Sira Kamermans, Judith Mollenbrok en Jorien Mesu-Minderhoud van de HZ hebben de actie ‘Rendier: een cadeau voor ieder kind’ opgezet. De actie is spontaan ontstaan tijdens een onderling overleg en geïnspireerd op de landelijke actie Pepernoot.

HZ University of Applied Sciences  © MultranetMedia

Het viertal coördineert tussen 15 november en 15 december de inzameling van cadeautjes voor kinderen uit Zeeuwse gezinnen voor wie het niet vanzelfsprekend is dat ze iets krijgen, bijvoorbeeld door armoede. Inmiddels hebben studenten en collega’s al tafels vol speelgoed, boeken, kleding en lekkernijen gedoneerd. De cadeautjes worden verzameld bij een grote kerstboom in het atrium van de HZ in Vlissingen, die na Sinterklaas wordt opgetuigd. Docenten en studenten brengen de cadeautjes op 22 december naar een aantal locaties, zoals het azc in Middelburg. Daar worden ze uitgedeeld aan de kinderen die daar wonen.

Meer informatie over de actie via Judith Mollenbrok van de opleiding Verpleegkunde: 06-57594828.

Reactie schrijven

Commentaren: 0