Militaire oefeningen van de Koninklijke Landmacht in Vlissingen

De komende weken vinden er militaire oefeningen plaats binnen de gemeente Vlissingen. Deze oefeningen worden gehouden in het kader van opleiding en training voor militairen van de Koninklijke Landmacht.

Geplande militaire oefeningen
Van 6 t/m 10 december vindt de eerste oefening plaats. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen gesimuleerde grenscontroles zullen uitvoeren op een douanelocatie en daarbij zullen samenwerken met de Koninklijke Marechaussee, douane, politie en lokale overheden. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen. Tevens worden de COVID-19 regels in acht genomen tijdens de gehele oefening.

De tweede oefening vindt plaats van 12 t/m 17 december. Het betreft hier de eindoefening van de Elementaire Commando opleiding van het Korps Commandotroepen genaamd 'de afmatting'. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen. Tevens worden de COVID-19 regels in acht genomen tijdens de gehele oefening.

Klachten of schade
Voor algemene klachten waarbij geen sprake is van schade, kunt u contact opnemen met de Sectie Communicatie van 13 Lichte Brigade. Dit kan via mail: Communicatie.13LTBRIG@mindef.nl

Indien er door de oefening schade is ontstaan dan kunt u dit onder vermelding van de militaire eenheid zoals kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. melden aan:

Sectie Claims Ministerie van Defensie
Postbus 90004
3509 AA Utrecht
Telnr.: 030-2180420
Email: JDVclaims@mindef.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0