Mercuur Deel 3 - Definitieve ligplaats

In deel 3 van de documentaire's gemaakt door RTV Vlissingen kijken we terug wat de vrijwilligers van Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) van 2019 tot en met 2021 allemaal aan werk verricht hebben aan de binnenkant maar ook aan de buitenkant van het museumschip de Mercuur. De ventilatie op het schip is weer hersteld, de radar is werkend gemaakt, en ook de medische dienst is heel mooi geworden.

De Mercuur in Dok van Perry  © RTV Vlissingen

De gehele binnenkant van het schip is grondig aangepakt en gerestaureerd naar de oude staat zoals ten tijde dat het schip operationeel was. Als je als bezoeker een rondleiding krijgt op dit museumschip krijg je een mooi beeld hoe het er in die tijd aan toe ging. 

Definitieve ligplaats in Dok van Perry
Op 6 december was het dan zover, een belangrijke dag voor de vrijwilligers van Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV). De Hr.Ms. Mercuur vertrok rond 11:30 uur maandagmorgen van de Houtkade naar het Dok van Perry. Voor het verhalen van de Mercuur werden 2 sleepboten ingezet van Vlissingse Bootliedenwacht , de VLB 10 en de VLB 7. Om 12:30 uur lag het Museumschip Hr.Ms.Mercuur op haar definitieve ligplaats in het Dok van Perry.

Buitenkant schip aanpakken
Het dok is geschikt gemaakt voor het droog zetten van de Mercuur en kan dat op een later moment naar behoefte plaatsvinden. “Zo kan in de toekomst ook de buitenkant aangepakt worden van het schip” laat Voorzitter Niek Peters van Stichting Maritiem Erfgoed Vlissingen (SMEV) weten. “De binnenkant van het schip is al een heel eind op orde. De afgelopen jaren hebben vele vrijwilligers hun bijdrage hier aangeleverd”.   

Reactie schrijven

Commentaren: 0