Meer en snellere treinen van en naar Zeeland!

De verbinding van Zeeland met Noord-Brabant en de Randstad verbetert in het nieuwe spoorboekje. Een van de twee intercity’s stopt per uur alleen op de grotere stations Vlissingen, Middelburg en Goes. Vanaf aanstaande maandag (13 december) past de NS de dienstregeling voor Zeeuwse treinen aan.

Archieffoto treinen station Vlissingen  © RTV Vlissingen

”De verbinding naar de Randstad wordt hierdoor 15 minuten sneller’, aldus de NS. Ook komt er een nieuwe sprinterverbinding tussen Vlissingen en Roosendaal, waarbij de sprinter twee keer per uur rijdt en alle stations aandoet.

Betere bereikbaarheid Zeeland
In de provincie wordt blij gereageerd op de nieuwe dienstregeling. ‘Reizen van en naar Zeeland wordt sneller’, laat de provincie Zeeland weten. ‘De afgelopen jaren heeft Zeeland zich sterk gemaakt voor een extra trein en dit is een belangrijke stap die veel betekent voor de bereikbaarheid van Zeeland, de Randstad en Noord-Brabant vanuit Zeeland en de bereikbaarheid tussen Zeeuwse dorpen en steden.’

Onderdeel van compensatiepakket
De betere treinverbinding uit Zeeland naar de Randstad en Noord-Brabant is onderdeel van het compensatiepakket voor het afblazen van de komst van de marinierskazerne naar Vlissingen. De provincie Zeeland zet zich al jaren in voor een extra trein en spreekt van een belangrijke stap die veel betekent voor de bereikbaarheid van Zeeland.

Uitbreiding dienstregeling
Zes minuten vóór het hele uur, dus bijvoorbeeld om 9.54 uur, vertrekt er een sprinter uit Vlissingen die op ieder station stopt. Op tien minuten na het hele uur, dus bijvoorbeeld om 10.10 uur, gaat er een Intercity rijden die alleen in Middelburg en Goes stopt. Dat betekent tijdwinst van een kwartier tussen Vlissingen en Roosendaal ten opzichte van nu. Die Intercity rijdt alleen op doordeweekse dagen. Negen minuten vóór het halve uur, dus bijvoorbeeld om 10.21 uur, rijdt er ook een trein die op ieder station stopt.

Reactie schrijven

Commentaren: 0