· 

Zeeland beter bereikbaar door komst derde trein

In Zeeland rijden vanaf nu geen twee maar drie treinen per uur. Een van de twee Intercity's per uur wordt flink versneld, door alleen de grote Zeeuwse steden aan te doen. In combinatie met een nieuwe Sprinter wordt reizen van en naar Zeeland makkelijker en sneller.

Station Vlissingen  © RTV Vlissingen

Tussen Vlissingen naar Rotterdam wordt de reistijd met de snelle Intercity 19 minuten korter en duurt een rit tussen Roosendaal en Vlissingen nu 47 minuten. De tweede Intercity blijft dezelfde tijden rijden, waardoor de kleinere stations in Zeeland ook twee keer per uur bediend blijven worden. De wijzigingen zijn onderdeel van de nieuwe dienstregeling.

In Zeeland rijden vanaf nu geen twee maar drie treinen per uur. Een van de twee Intercity's per uur wordt flink versneld, door alleen de grote Zeeuwse steden aan te doen. In combinatie met een nieuwe Sprinter wordt reizen van en naar Zeeland makkelijker en sneller. Tussen Vlissingen naar Rotterdam wordt de reistijd met de snelle Intercity 19 minuten korter en duurt een rit tussen Roosendaal en Vlissingen nu 47 minuten. De tweede Intercity blijft dezelfde tijden rijden, waardoor de kleinere stations in Zeeland ook twee keer per uur bediend blijven worden. De wijzigingen zijn onderdeel van de nieuwe dienstregeling.

Gedeputeerde Harry van der Maas (Provincie Zeeland): “Een langgekoesterde wens om de treinverbinding voor Zeeland te verbeteren gaat in vervulling. Met de introductie van de spitstrein in 2017 hebben we al een eerste stap gezet. Door de komst van de derde trein wordt de bereikbaarheid van Zeeland fors verbeterd. Ik hoop dat we na de coronaperiode veel reizigers mogen verwelkomen in de nieuwe trein!”

Lees het volledige artikel via NS.nl

Reactie schrijven

Commentaren: 0