Koningin Emma keert terug naar plek waar het gebouwd is

Aanstaande woensdag (22 december 2021) meert de Koningin Emma af aan de Houtkade in Vlissingen! De voormalige PSD-veerboot verruilt Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost voor de Stadshaven in het Scheldekwartier, de plek waar het schip in 1933 werd gebouwd. Dit maakt PSD net bekend via hun website.

De Houtkade  © MultranetMedia 

Prachtig opgeknapt
De Koningin Emma (bouwjaar 1933) keert op woensdag 22 december definitief terug in Vlissingen. Op 31 maart 2021 passeerde de voormalige PSD-veerboot (zie foto) al de Boulevard, onderweg van Scheveningen naar Scheepswerf Reimerswaal in Vlissingen-Oost. Daar is de Koningin Emma in de afgelopen maanden prachtig opgeknapt. Woensdag is het tijd om de scheepswerf te verruilen voor de definitieve ligplaats aan de Houtkade, de plek waar voorheen museumschip Mercuur lag dat nu te vinden is in het Dokje van Perry.

Gesleept naar de Houtkade
Aan de Houtkade gaat de Koningin Emma dienstdoen als luxe hotelschip van Kloeg Collection. Eigenaar Michel Kloeg maakte de datum van terugkomst vanavond bekend op Facebook. De Koningin Emma zal niet op eigen kracht varen, maar worden gesleept.

Planning
Wanneer: Woensdag 22 december 2021
Vertrek: Sloehaven ± 8u
Aankomst: Sluis Vlissingen 8.30u, uiterlijk ± 9.30u Houtkade

Tijden kunnen nog veranderen, mocht dat het geval zijn dan lees je dat via de website van PSD net. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0