Koningin Emma definitief terug in Vlissingen

Nadat 17 jaar geleden de laatste PSD-veerboten vertrokken uit Vlissingen, is er nu definitief een historische veerboot teruggekeerd. Vanochtend werd de PSD-zijlader Koningin Emma (bouwjaar 1933) versleept van Scheepswerf Reimerswaal in de Sloehaven, naar de Houtkade in het centrum van Vlissingen. Het schip werd gesleept door de sleepboten VLB 7 en Multratug 5. 

Koningin Emma aan de Houtkade  © MultranetMedia

De Koningin Emma deed voorheen dienst bij de Provinciale Stoom Dienst. Het schip kwam in maart vanuit Scheveningen terug naar Zeeland. De afgelopen maanden is het schip in de Sloehaven omgebouwd tot hotelschip. De voormalige PSD-veerboot Koningin Emma is woensdagmorgen 22 december definitief terugkeert naar de Dokhaven in Vlissingen, de plaats waar het in 1933 gebouwd is.

 

Luxe hotelboot
Aan de Houtkade gaat de Koningin Emma volgend jaar dienst doen als luxe hotelschip van Kloeg Collection. Het Motorschip Koningin Emma wordt omgebouwd tot een luxe hotelboot met 10 royale hotelsuites. De hotelboot ontvangt in 2022 haar eerste gasten.

Reactie schrijven

Commentaren: 0