· 

Huwelijksaanzoek gemiddeld pas na 7 jaar relatie

Je partner ten huwelijk vragen gaat meestal niet over één nacht ijs. In Nederland zijn koppels gemiddeld ongeveer 7 jaar samen wanneer zij zich verloven, zo blijkt uit onderzoek naar huwelijksaanzoeken van ThePerfectWedding.nl. Bij één op de twintig koppels gaat het een stuk sneller: zij besluiten al na minder dan twee jaar om in het huwelijksbootje te stappen.

Het merendeel van de verloofden vindt trouwens wel dat het aanzoek eerder had gemogen. 60,9% van de ondervraagden geeft namelijk aan dat hij of (voornamelijk) zij lang moest wachten op het aanzoek, omdat diegene al een tijdje wilde trouwen. Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl ziet overeenkomsten tussen veel aanzoeken: “De meeste aanzoeken zijn intiem, echt met z’n tweetjes op een mooie of bijzondere plek. Maar we zien ook dat sommigen de vraag juist in het bijzijn van familie en vrienden willen stellen, zodat er meteen een klein feestje gevierd wordt!”

1 op de 3 aanzoeken op vakantie
Lang niet alle aanzoeken vinden op eigen bodem plaats. Eén op de drie huwelijksaanzoeken wordt in het buitenland gedaan. Veel koppels verloven zich tijdens een reis in het buitenland, bijvoorbeeld op een mooi strand of bij een prachtig uitzicht. Sarah werd zelf op een rondreis in Australië ten huwelijk gevraagd door haar grote liefde: “Een aanzoek maakt zo’n vakantie extra bijzonder! Maar een aanzoek is natuurlijk super persoonlijk en kan ook juist door eenvoud heel romantisch zijn. Speciaal voor degenen die twijfelen over hoe ze het aanzoek zullen doen, hebben we een aanzoekgenerator ontwikkeld. Daarmee komen ze erachter wat voor aanzoek goed past bij hun grote liefde.”

Reactie schrijven

Commentaren: 0