Afvalkalenders 2022 alleen digitaal beschikbaar

De afvalkalenders voor het nieuwe jaar 2022 voor Vlissingen, Paauwenburg, Lammerenburg, Rosenburg en Ritthem zijn klaar, en deze zijn alleen digitaal beschikbaar. Via de website van de gemeente Vlissingen kunt u deze downloaden of bekijken. 

Ophalen rolcontainers
In de wijken Paauwenburg, Lammerenburg, Rosenburg en Ritthem zijn in 2018 en 2019 verschillende afvalproeven uitgevoerd om te kijken hoe we ons afval zo efficiënt mogelijk kunnen inzamelen. Met de inwoners van deze proefwijken is afgesproken dat de manier waarop zij hun afval inzamelden tijdens de proefperiode, hetzelfde blijft tot de gemeenteraad een besluit neemt over de nieuwe afvalinzameling voor de gemeente Vlissingen.

Afvalinzameling gaat veranderen
In 2021 heeft de gemeenteraad besloten dat pmd-afval (plastic, metaal en drankenkartons) aan de bron gescheiden wordt: inwoners scheiden hun pmd-afval thuis en we zamelen dit apart in. Door dit besluit zal de afvalinzameling voor sommige huishoudens veranderen. Hierover zal begin 2022 meer bekend worden. Belanghebbenden worden dan uitgebreid geïnformeerd. Tot die tijd zamelen wij het afval in zoals u dat gewend bent.

Digitale afvalwijzer
Download de app ‘Afvalwijzer Middelburg-Vlissingen’ voor uw smartphone of tablet of kijk op www.vlissingen.nl/afvalwijzer en ontvang uw persoonlijke afvalkalender. U vindt hier alle belangrijke informatie over de afvalinzameling in onze gemeente. Afval apart? Gewoon doen!

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Mark (maandag, 27 december 2021 09:12)

    De afal kalender is ook gewoon als pdf beschikbaar dus kan worden uitgeprint. Doe dit voor iemand die niet zo goed is in digitaal zoeken.