Vragen SGP aan college over plannen nieuwbouw op Het Eiland

De SGP heeft recent vernomen dat er plannen zijn om de woningen op Het Eiland te gaan vernieuwen. Gezien de leeftijd van de huizen verbaast dat ons niet. Zowel in 2018, als ook in het komende verkiezingsprogramma, heeft de SGP haar visie over Het Eiland beschreven. We vinden het belangrijk dat de gemeenteraad, het college en de daar wonende inwoners, zo vroeg en zo veel als mogelijk, betrokken zijn bij dit project.

De SGP wil hierover de volgende vragen stellen:
⦁ Is het college op de hoogte van de plannen om de woningen op Het Eiland te vernieuwen?
⦁ Zijn de daar wonende inwoners al betrokken bij/geïnformeerd over deze plannen?
⦁ Wat de SGP betreft, is dit nu een mooie kans om dit gebied opnieuw te ontwikkelen. Deelt het college deze mening?
⦁ Is het college het met de SGP eens dat op deze manier ‘de cirkel rond gemaakt’ kan worden? Op deze manier worden alle stukken rond de Binnenhavens opgeknapt en opnieuw ontwikkeld.
⦁ Wil het college zich tot het uiterste inzetten dat de huidige bewoners voorrang krijgen bij het verkrijgen/huren van een woning aldaar, wanneer nieuwbouw is gerealiseerd, en dat daardoor het wonen op die unieke plek voor hen blijft gegarandeerd?
⦁ Is het college het eens met de SGP dat een uitbreiding van de huidige bebouwing richting Commandoweg en het Schelde Coördinatiecentrum een mooie aanvulling is op het wonen aan onze mooie kust?
⦁ Is het college het met de SGP eens dat dit niet de plek is voor hoogbouw/torenflats, maar dat plannen op moeten gaan in het maritieme, industriële karakter van de daar aanwezige gebouwen van Damen?
⦁ Goede verbindingen zijn van belangrijk voor de levensvatbaarheid van een stad. Is het college het met de SGP eens dat de verbinding Station-via de sluizen-over de zeewering-naar de binnenstad een cruciale verbinding is voor onze stad?
⦁ Is het college bereid om een onderzoek te starten hoe bovengenoemde verbinding kan worden verbeterd?
⦁ Naar mening van de SGP vormen de sluizen daarin mogelijk een bottle-neck. Is het college bereid om, samen met de provincie en studenten (bijvoorbeeld Civiele Techniek en Logistics Engineering) van de HZ University, te brainstormen over mogelijkheden om deze verbinding te verbeteren?


Verkiezingsprogramma SGP Vlissingen 2022:
⦁ Wij vinden dat de locatie op “Het Eiland”, de Piet Heinkade en het stuk richting de Groene Boulevard, een toplocatie is voor vernieuwing en uitbreiding. De eerste twee lagen kunnen worden gebruikt als parkeergarage en opslagruimte voor de bewoners. De volgende vier of vijf lagen worden een mix van kleine en grote huur- en koopappartementen. Voormalige bewoners krijgen voorrang bij de aanspraak op een nieuwe woning.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  vermeulen (dinsdag, 04 januari 2022 14:26)

  wat de SGP niet zal begrijpen is dat de projectontwikkelaar appartementen van minimaal € 450.000 gaat bouwen, boven de dijk voor € 1.250.000 miljoen gaat verkopen. anders wordt dit gehele project niet gerealiseerd.

 • #2

  W J de Ridder (zondag, 31 juli 2022 10:03)

  Wat er ook gebeurd .laat de huidige bewoners van het eiland voorrang krijgen als het gebied
  Ontwikkeld wordt