Schepen op de Westerschelde - Seizoen 8 aflevering 31

We starten weer een nieuw seizoen met de rubriek Schepen op de Westerschelde. Na 2 dagen van dichte mist was het vandaag vrijdag 14 januari met een redelijk zicht het moment om weer eens schepen te spotten. In deze aflevering zien we het containerschip de HMM Stockholm met een lengte van 400 meter de rede van Vlissingen passeren met als bestemming Antwerpen.

De HMM Stockholm staat op een gedeelde plaats 4 (grootste containerschepen van de wereld), HMM Rotterdam, Oslo, Southampton, Stockholm en St. Petersburg (23.820 teu).

De Ever Alot (24.004 teu) is met ingang van 2022 de nieuwe nummer één in de lijst van grootste containerschepen van de wereld. Het verslaat de vorige lijstaanvoerder, Ever Ace (23.992 teu), met 12 teu en is het eerste schip dat groter is dan 24.000 teu.   

Reactie schrijven

Commentaren: 0