Start aanleg Dokter Stumphiuspark in het Scheldekwartier

Afgelopen week is de aanleg van start gegaan van het Dokter Stumphiuspark midden in de Scheldewijk in het Scheldekwartier. Het park is centraal gelegen tussen de projecten  De Vesting, De Dempo en de Koperslagerij. Het park wordt in drie verschillende fases aangelegd.

Aanleg Dokter Stumphiuspark  © Multranet Media

Dokter Stumphius krijgt eigen park
Het college van Vlissingen heeft besloten om het stadspark dat op het voormalige Scheldeterrein wordt aangelegd te vernoemen naar dr. Stumphius, voormalig bedrijfsarts van de Koninklijke Schelde Groep. Jan Stumphius was tussen 1954 en 1979 bedrijfsarts op scheepswerf De Schelde. Hij stond erom bekend dat hij zich niet alleen met de gezondheid van de werknemers van De Schelde bezighield, maar ook met die van hun gezinnen en andere Vlissingers. Later werd hij ook bedrijfsarts van de Vitrite en de PZEM.

Bomen geplant
Er zijn inmiddels bomen geplant, en graafwerkzaamheden vinden plaats voor de aanleg van de looppaden. Binnenkort zullen ook zitbanken, afvalbakken en verlichting worden aangebracht in het nieuw te realiseren park.     De werkzaamheden worden in het voorjaar 2022 afgerond. Tijdens de werkzaamheden rijdt er over de weg tussen het park en het bassin/complex De Dempo veel bouwverkeer. Om die reden is er besloten om deze asfaltweg per begin november 2021 af te sluiten.

Meer informatie over de aanleg van het Dokter Stumphiuspark kunt u zien via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0