Eerste aflevering van het Boekenkwartiertje

In deze eerste aflevering hebben we een gesprek met broeder Dieleman in de ZB in Middelburg. En gaan we naar Boekhandel Bruna waar Frans van Spaandonk 5 uitgezochte boeken presenteert. We sluiten het Boekenkwartiertje af met een gedicht van Lisette de Koning: ‘Koolmeesbericht’ ingesproken door Silke van Renselaar.

Over broeder Dieleman
Muzikant en kunstenaar broeder Dieleman is het alter ego van Tonnie Dieleman. In 2012 bracht hij zijn debuutalbum Alles Is ijdelheid uit, waarmee hij door heel Nederland toerde. Zeeland en zijn Zeeuws-Vlaamse-afkomst spelen een grote rol in zijn muziek. Dieleman maakt in zijn liedjes en beeldend werk gebruik van cultureel erfgoed uit zijn directe omgeving om antwoord te zoeken op wie we zijn als gemeenschap en wat onze geschiedenis ons nu nog kan vertellen.

Livestream    
Maandagavond 24 januari van 20:00-21:00 uur was een livestream te zien vanuit de ZB in Middelburg waarin broeder Dieleman optrad. De lezing sluit aan bij zijn tentoonstelling ‘Archief Johan de Vries’ waarin hij in woord, beeld en geluid zijn onderzoek naar de Terneuzense folklorist Johan de Vries (1896-1989), bekend van het boek ‘Het spookte in Zeeuws-Vlaanderen’, verbeeldt. In het optreden worden de figuren uit de volksverhalen; Jane Pape, Dirk van Drongelen en Dokter Hartman van Zaamslag, door Dieleman tot leven gebracht, in beeld, muziek en geluid! De video van zijn optreden is terug te zien via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0