'Vrijheidskonvooi' door Zeeland eindigt in Vlissingen

Op een groot aantal plaatsen reden er zondag 30 januari 2022 in Nederland mensen in een 'vrijheidskonvooi' van onder meer auto's maar ook vrachtwagens en tractoren. Via het Telegram kanaal van Freedom Convoy Nederland werd er opgeroepen om een rondje door de provincie (s) te gaan toeren, en daarbij was iedereen op wielen welkom.

'Vrijheidskonvooi' door Zeeland
De aftrap was in de provincie Friesland in Leeuwarden, en andere provincies volgenden. Ook in Zeeland werd er gehoor gegeven aan de oproep. Het Convoy for Freedom Zeeland vertrok om 13:00 uur vanaf de parkeerplaats bij Kapelle aan de A58 voor een rondje door de provincie. Ongeveer 170 deelnemers (auto's) namen deel aan het 'Vrijheidskonvooi' door Zeeland. De tocht eindigde rond 16:15 uur op het Stadhuisplein in Vlissingen.

Opmaat naar meer acties
Er werd geprotesteerd tegen de coronaregels en de Qr-code, de actie is geïnspireerd op het zogenoemde Vrijheidskonvooi in Canada waarmee duizenden mensen protesteerden tegen de coronaregels. De gevoerde acties in Nederland zijn een opmaat naar meer. Het konvooi van truckers, auto’s en tractors dat zondag langzaam reed over de Nederlandse snelwegen, wil uiteindelijk naar Den Haag en Brussel. Steeds meer mensen sluiten zich aan bij de coronaprotesten, en het draagvlak onder de bevolking over de genomen coronamaatregelen (na bijna 2 jaar) is aanzienlijk aan het afnemen.

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Tg (maandag, 31 januari 2022 13:02)

    Mooi stukje en was de taart nog lekker trouwens?

  • #2

    Ben (maandag, 31 januari 2022 14:38)

    Ja zeker, voor de helft op!