Lichtjestocht door straten van Vlissingen

Woensdagavond vond er een Lichtjestocht plaats door een aantal straten van Vlissingen. Een tocht tegen het coronabeleid, maar vooral voor vrijheid, liefde en verbinding. De deelnemers verzamelden zich, gehuld met lichtjes, vlaggen en spandoeken op het Baskensburgplein.

Van daaruit trokken ze via diverse straten naar het centrum van Vlissingen. Op het Bellamypark werd een fakkel Bengaals vuur ontstoken en kleurde de omgeving geheel in het rood. Daarna ging de tocht via het Plein Vierwinden, Groenewoud, Vrijgang, richting de Scheldestraat. De tocht eindigde rond 21:00 uur op het Baskensburgplein.    

De deelnemers wilden op een vreedzame en liefdevolle manier hun ongenoegen uiten over de coronamaatregelen. Op meerdere plaatsen in Nederland vinden geregeld van deze Lichtjestochten plaats, eerder gebeurde dit al in Middelburg en Goes. De demonstratie is niet georganiseerd door één partij. Een oproep wordt gedeeld op verschillende platformen. Er wordt een datum en plaats genoemd en zo verzamelen de mensen zich.

Reactie schrijven

Commentaren: 0