· 

Winkeldiefstal in Zeeland daalt met 13%

Het aantal winkeldiefstallen is in de provincie Zeeland de afgelopen 5 jaar met 13% gedaald. Ondanks de provinciale daling is het aantal aangiftes in de gemeente Noord-Beveland verdubbeld. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde.

 Supermarkt  © Multranet Media

Meeste winkeldieven actief in Vlissingen
In de afgelopen 5 jaar werden ruim 178.800 meldingen van winkeldiefstal gedaan, waarvan 2.575 in de provincie Zeeland. Een derde van de Zeeuwse gemeenten zit boven het landelijke gemiddelde van 1,5 winkeldiefstallen per winkel over de afgelopen 5 jaar. In de gemeenten Vlissingen (3,5 diefstallen per winkel), Middelburg (2,9) en Goes (1,9) werd bovengemiddeld vaak winkeldiefstal gepleegd. De gemeente Tholen heeft het laagste aantal: 0,2 diefstallen per winkel.

Landelijk daalde het aantal winkeldiefstallen met 14%
Het aantal winkeldiefstallen daalde tussen 2017 en 2021 landelijk met 14%, waarbij de meeste provincies positieve cijfers laten zien. De provincie Zeeland zit met 13% net onder de landelijke gemiddelde daling. In de provincie Flevoland is de daling het grootst. Hier is sprake van een kwart minder winkeldiefstallen dan in 2017. Ondanks de lockdowns kenden de provincies Overijssel en Gelderland een toename van het aantal winkeldiefstallen. Het aantal meldingen steeg hier met 1% vergeleken met 5 jaar geleden.

Meer informatie over de analyse is te vinden op: www.beslist.nl/info/winkeldiefstal.html

Reactie schrijven

Commentaren: 0