Storm ‘Dudley’ windkracht 9 en windstoten tot 100 km/u in Vlissingen

Het is alweer de derde storm in het nieuwe jaar in Vlissingen, de storm met de naam Dudley bereikte in de avond geruime tijd windkracht 9 in Vlissingen. De wind was vandaag (woensdagmiddag 16 februari) al duidelijke voelbaar aanwezig, windkracht 7 met flinke windstoten. Later in de avond werd windkracht 9 gemeten met windstoten van ruim 100 km/u. Later in de nacht zwakte de storm af naar windkracht 6-7. En vrijdag storm nummer 4 Eunice op komst met mogelijk windstoten tot 120 km/u.

Vrijdag kan het vooral later op de dag ook aan de westkust flink tekeergaan wanneer storm Eunice dichterbij komt. De koers van beide stormen kan de komende dagen nog wijzigen en daarmee is ook de exacte impact op ons land onzeker.

Hoog water
Op 16 februari was het volle maan en daardoor is het vrijdag 18 februari springtij. Hierdoor is sprake van een extra hoge waterstand tijdens vloed. In combinatie met de stormen uit het westen tot noordwesten wordt het water extra opgestuwd. Kades en havens lopen risico (deels) onder water komen te staan door de stormvloed.

Reactie schrijven

Commentaren: 0