22-02-2022 als trouwdag 7 keer populairder dan eerdere jaren

Op 22-02-2022 geven opvallend veel bruidsparen elkaar het jawoord. 22 februari is dit jaar een palindroomdatum (achterstevoren blijft de datum hetzelfde) en dat maakt de dag maar liefst 7 keer populairder dan normaal. De datum, die op een dinsdag valt, staat zelfs tussen de 25 meest gekozen trouwdagen van 2022. Dit concludeert ThePerfectWedding.nl op basis van eigen trouwdata en CBS-gegevens.

De andere trouwdatums in de top 25 zijn vrijdagen en zaterdagen van april tot en met september, midden in het trouwseizoen. Sarah Glasbergen van ThePerfectWedding.nl vindt de populariteit van een bruiloft in februari opvallend: “Misschien zijn koppels dit jaar voor een minder populair moment gegaan om de drukte met alle inhaalbruiloften te vermijden. En een winterbruiloft kan natuurlijk juist ook super mooi zijn!”

08-08-’08 populairste trouwdag met bijna 3.000 bruiloften
Ook eerdere jaren waren ‘mooie’ trouwdatums gewild onder bruidsparen. Op 8 augustus 2008 gaven bijna 3.000 bruidsparen elkaar het jawoord, een record. Deze datum was waarschijnlijk niet alleen gewild vanwege de getallen, maar viel ook nog eens op een - altijd al populaire - vrijdag midden in het trouwseizoen.

Helft koppels trouwt op vrijdag of zaterdag
De helft van alle bruidsparen plant hun trouwceremonie in op een vrijdag of zaterdag. Dit is met name gebruikelijk onder heterokoppels, want van alle gay koppels kiest 43% voor trouwen op een vrijdag of zaterdag. Onder geliefden van hetzelfde geslacht wordt het jawoord juist vaker op een maandag of woensdag gegeven. Dit geldt voor ongeveer één op de drie gay bruidsparen.

Trouwen tijdens gay pride populair onder same-sex koppels
Roze zaterdag is de afgelopen jaren een populaire trouwdag onder geliefden van hetzelfde geslacht. Op deze bijzondere dag worden gemiddeld 43% meer huwelijken van hetzelfde geslacht gesloten dan op een andere zaterdag in juni of juli.

Reactie schrijven

Commentaren: 0