Vlaggenmasten op Uncle Beach voortaan verlicht

Naar aanleiding van de onthulling van de verlichting op Uncle Beach werd vrijdagavond een korte ceremonie gehouden. Door de speciaal aangebrachte verlichting aan de 4 vlaggenmasten in de mastvoeten en mastknoppen hoeven de vlaggen op Uncle Beach na zonsondergang niet meer gestreken te worden. De verlichting staat geschakeld op de stadsverlichting. 

De vier verlichte vlaggenmasten  © RTV Vlissingen

Burgemeester Bas van den Tillaar: “Deze plek hier bij het monument voor de vierde commandobrigade is voor heel veel mensen bijzonder. Jaarlijks herdenken we hier onze bevrijders, jaarlijks staan we hier stil bij die eerste novemberdagen in 1944. Bij de Slag om de Schelde bij de bevrijding van onze stad bij de slachtoffers die daar bij vielen de slachtoffers die hier herdacht worden. En een naam hebben gekregen in de Roll of Honour die hiernaast zichtbaar is. En die ook op het initiatief van de stichting Oorlogsjaren is aangebracht. 

Deze plek dit herdenkingsgebied is sinds de eerste onthulling in mei 1952 bijzonder en bovendien voor heel veel Vlissingers voor heel veel veteranen voor hun familie voor commando's  oud commando's  en voor velen andere betrokkenen buitengewoon belangrijk. En daarom is het ook zo mooi om te zien dat dit gebied, dit herdenkings-gebied zo door de stad op handen wordt gedragen”.  

De Stichting Oorlogsjaren in Vlissingen heeft hiermee weer een volgende verbetering ingezet binnen het herdenkingsgebied waar onze vrijheid zo zwaar werd bevochten; vanaf de vroege morgen van 1 november tot de late ochtend van 3 november na de aanval op Britannia, het Duitse hoofdkwartier. De laatste weerstand werd gebroken op 5 november in de buitenhaven van Vlissingen. Dit kostte 69 jonge geallieerden het leven. Hun namen staan in de Roll of Honour op de muur bij de Oranjemolen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0