Tanken in een buurgemeente scheelt Zeeuwen tot 96 euro per jaar

Tanken in een buurgemeente kan in Zeeland flink schelen in de portemonnee. Zo doen inwoners van Tholen er goed aan om de brandstoftank in het naastgelegen Steenbergen (Noord-Brabant) vol te gooien. Bij gemiddeld verbruik scheelt dit op jaarbasis € 95,98. Ook in andere regio’s binnen de provincie zijn de verschillen groot. Dit blijkt uit onderzoek van Independer naar de gemiddelde benzineprijzen per gemeente.

Ook inwoners van Noord-Beveland kunnen beter in een buurgemeente stoppen voor een tankbeurt. Tanken in het aangrenzende Goes scheelt ze bij gemiddeld verbruik (1:15) en 20.000 gereden kilometers zo’n € 63 per jaar. Dit blijkt uit een berekening van Independer op basis van data van Petrolview.

Recordprijzen: benzine in jaar met kwart gestegen
Momenteel betaal je met € 2,18 recordprijzen voor een liter benzine. Dan te bedenken dat vorig jaar de benzine bijna een kwart goedkoper was. Een liter benzine kostte een automobilist afgelopen januari gemiddeld € 0,37 meer dan een jaar eerder. In Tholen, Sluis, Schouwen-Duiveland, Terneuzen en Noord-Beveland was deze stijging zelfs € 0,39. Op een volle tank (45 liter) scheelt dit je daar € 17,55.

Duurste benzine in Tholen en Noord-Beveland
Tanken is in 2022 dus duurder dan ooit tevoren. Langs de snelweg stijgt de prijs bovendien sneller dan bij andere tankstations. Maar ook als we die niet meerekenen dan zijn de verschillen per gemeente groot. Zo tank je in Tholen de duurste benzine van Zeeland. In januari betaalde je hier € 2,032 per liter. Ook in Noord-Beveland (€ 1,996), Reimerswaal (€ 1,987) en Sluis (€ 1,983) is benzine duur.

Reactie schrijven

Commentaren: 0