· 

Steunbetuigingen Middelburg aan Oekraïne

Afgelopen week hebben velen met afgrijzen en verdriet de ontwikkelingen in Oekraïne gevolgd. Aan de rand van het werelddeel waarin we het sinds de Tweede Wereldoorlog heel gewoon zijn gaan vinden dat we in vrede leven, blijkt ineens hoe belangrijk die verworvenheden zijn. "In Middelburg is momenteel een aantal initiatieven om onze steun te betuigen aan het Oekraïense volk". Laat de gemeente Middelburg weten.

Stadhuis kleurt geel en blauw
Vrijdagavond 4 maart vanaf 18.30 uur is het stadhuis aan de Markt aangelicht in blauw en geel, de kleuren van de Oekraïense vlag. Dit doet het gemeentebestuur van Middelburg uit solidariteit met de Oekraïense bevolking. Zowel voor de Oekraïners die in onze gemeente wonen als voor de inwoners daar. Onze gedachten gaan uit naar hen allemaal. Het in vrijheid kunnen leven is een groot goed. Ieder mens heeft daar recht op. Met het kleuren van ons stadhuis willen we steun betuigen aan de mensen waarvan het leven in vrijheid nu ontnomen is.

Hulp vanuit inwoners
Ook in Middelburg willen mensen hulp aanbieden aan vluchtelingen uit Oekraïne. Dit in de vorm van het geven van goederen of het bij hen thuis opvangen van mensen die gevlucht zijn. Dat waarderen wij heel erg. Goederen die gewenst zijn, zijn onder andere baby melkpoeder, luiers, dekens, pijnstillers, doucheproducten, tandpasta en tandenborstels, eten in blik en houdbare producten zoals rijst en macaroni.

In de gemeente Middelburg kunnen goederen ingeleverd worden bij: lees meer via deze link.

Reactie schrijven

Commentaren: 0