Tanken weer fors duurder, adviesprijs benzine boven de 2,41 euro

De gemiddelde adviesprijs van brandstof gaat in een dag tijd opnieuw flink omhoog. Een liter benzine kost vanaf morgen meer dan 2,41 euro, meldt consumentencollectief UnitedConsumers. De prijsstijging van morgen, 5,8 cent per liter, betekent opnieuw een record. De voornaamste reden van de stijging is de oorlog in Oekraïne.

Voor een liter diesel is de prijsstijging naar verwachting nog iets groter met gemiddeld 8 cent. De gemiddelde adviesprijs komt daar dan uit rond de 2,15 euro per liter. De prijzen aan de pomp stegen voor het weekend ook al flink, omdat de aardolie flink duurder is geworden.  

Door de onzekerheid over de gevolgen van de oorlog in Oekraïne is de prijs van een vat ruwe olie de laatste weken sterk gestegen. Een vat Brent-olie kost inmiddels meer dan 120 dollar.

Zoek de laagste diesel - of benzineprijs in Vlissingen

Reactie schrijven

Commentaren: 0