Sloop van 24 portiekappartementen aan de Van Dishoeckstraat

L’Escaut Woonservice gaat de 24 portiekappartementen in het midden aan de Van Dishoeckstraat slopen. Renovatie is geen optie voor het appartementengebouw wat dateert uit de jaren 50, te oud en te klein om het duurzaam te maken.

24 portiekappartementen aan de Van Dishoeckstraat © Multranet Media

Daarom is besloten om over te gaan tot sloop, en nieuwe (24) duurzame appartementen te bouwen die klaar zijn voor de toekomst. De bewoners zijn geïnformeerd over dit voornemen en krijgen begeleiding van L’Escaut woonservice tijdens dit project. Ook de omwonenden zijn middels een brief geïnformeerd over de sloop en de nieuwbouw. Vanaf maart 2022 - september 2023 zal de verhuizing plaatsvinden van de bewoners.En vanaf september dat jaar zal begonnen worden met de sloop van het complex.  

En medio december 2023 zal worden gestart met de nieuwbouw en de oplevering is volgens de planning januari 2025. Het verloop van de planning kan afwijken van het schema als de laatste bewoner verhuist is voor september 2023, starten de sloopwerkzaamheden mogelijk eerder.

Reactie schrijven

Commentaren: 0