Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 eindelijk weer met publiek

De voorbereidingen voor de 2022 editie van het Bevrijdingsfestival Zeeland zijn in volle gang. De organisatie zet vol in op een editie in de buitenlucht met bezoekers, veel optredens en inhoudelijke activiteiten met aandacht voor de actuele ontwikkelingen in de wereld.

Archieffoto Bevrijdingsfestival   © Multranet Media

Zoals ieder jaar staat het Bevrijdingsfestival op 5 mei – de dag van de vrijheid - stil bij het belang van vrijheid, democratie en onze rechtsstaat. Maar zelden was het besef van deze vrijheid relevanter dan op dit moment. Deze actualiteit doet ons realiseren hoe kwetsbaar vrijheid is en dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. Dat er nu wereldwijd duizenden mensen de straat op gaan om zich uit te spreken tegen de oorlog, bevestigt de kracht van solidariteit en het belang van een open democratische samenleving.

Ambassadeurs van de Vrijheid
Duncan Laurence, Suzan & Freek, Fresku en Donnie zijn dit jaar de Ambassadeurs van de Vrijheid. De Ambassadeurs maken in de aanloop naar 5 mei (actuele) verhalen over (on)vrijheid.

Zo spraken Suzan en Freek op Lesbos en in Athene met vluchtelingen, samen met de Stichting Vluchteling. Historicus Klaus Muller onderzocht samen met Duncan Laurence hoe het was om tijdens de Tweede Wereldoorlog tot de LHBTIQA+ gemeenschap te behoren. Fresku schrijft in aanloop naar 4 en 5 mei een nummer over vrijheid en Ambassadeur Donnie bereidt een Vrijheidsmaaltijd samen met mensen met een bijzonder verhaal over vrijheid.

Op 5 mei zal Duncan Laurence om 19u15 een knallend optreden verzorgen op het hoofdpodium in Vlissingen! Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt op www.bevrijdingsfestivalzeeland.nl, en op social media.
Foto: Ambassadeur 2022 Duncan Laurence

Nieuwe lay-out
De opzet en lay-out van het Bevrijdingsfestival Zeeland 2022 zijn in een nieuw jasje gestoken. Diverse factoren hebben ervoor gezorgd dat een deel van het evenement, waaronder het Plein van de Vrijheid, het hoofdpodium en Liberty Dance Stage, dit jaar verhuizen naar het Scheldekwartier.

Een aantal andere podia, zoals het Roosevelt podium en het Zeeland podium, zullen op de Oude Markt en het Bellamypark terugkeren. Ook zullen de inhoudelijke activiteiten verspreid van het Scheldekwartier tot in het winkelgebied plaats vinden. Traditioneel wordt het Bevrijdingsfestival Zeeland om 11u00 geopend door de H.M. van Randwijklezing in de Sint Jacobskerk.

Reactie schrijven

Commentaren: 0